ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΜΙΩΝ ….. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ….
Χάρτες του 19ου αιώνα, της Τουρκίας αλλά και του Αμερικανικού Ναυτικού αποδεικνύουν την ελληνικότητα των Ιμίων!
Υπόμνημα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο οποιο αναφέρεται ότι τα Ίμια, όπως και άλλες κοντινές βραχονησίδες αναφέρονται ως ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκδοση, η οποία χρονολογείται από το 1996, είναι σαφές, μέσα από την παρουσίαση 19 χαρτών, ότι τα Ίμια δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση τμήμα της Τουρκικής Επικράτειας.
Στον πρώτο χάρτη, ο οποίος εκδόθηκε το 1969 απεικονίζονται τα Ίμια με το ελληνικό τους όνομα, ενώ υπάρχει και γραμμή διαχωρισμού των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.
Στον δεύτερο χάρτη της Βρετανικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκδόθηκε το 1991 απεικονίζονται τα Ίμια με το ελληνικό τους όνομα και τη χρήση του ελληνικού όρου ”Νήσια”, ενώ στον τρίτο χάρτη, ο οποίος σχεδιάστηκε το 1990 από το Ναυτικό των ΗΠΑ, τα Ίμια περιγράφονται ως Λιμνιά και ανήκουν στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό υπόμνημα, «οι δύο ελληνικές βραχονησίδες, των οποίων το καθεστώς αποπειράθηκε να αμφισβητήσει πρόσφατα η Τουρκία, βρίσκονται στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων ανατολικά από την Κάλυμνο, 1.9 ν. μιλίων νοτιανατολικά από τη νησίδα Καλόλιμνο, 1 ν. μιλίου δυτικά από την οροθετική γραμμή των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Τουρκίας και 3.5 ν. μιλίων δυτικά από τη Μικρασιατική ακτή.
Ανήκουν στην Ελλάδα από το 1947, ως τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και η ονομασία τους παρουσιάζει παραλλαγές. Στους μεν παλιότερους Τουρκικούς χάρτες αναφέρονται ως “βραχονησίδες Κορντάκ (Kardak)”, προσφάτως δε εμφανίστηκε και η ονομασία “νησίδες Ικιντζέ (Ikince: Διπλό)”, ενώ στους Ελληνικούς χάρτες αναφέρονται συνήθως ως “Νήσοι Λιμνιά (το)” (βλ. συνημ. χάρτες #9, #10 & #11 της περιόδου 1951-1990).
Η μεγαλύτερη, ονομαζόμενη “Μεγάλο Λιμνιό” έχει έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, η δε μικρότερη και ανατολικότερη, ονομαζόμενη “Μικρό Λιμνιό” έχει έκταση 1 5 στρεμμάτων.
Παράλληλα με αυτό το όνομα (Λιμνιά), εμφανίζεται σε ορισμένους χάρτες και η ονομασία “Νησίδες”.
Την ίδια στιγμή, σε ανεπίσημο πολιτικό Τουρκικό χάρτη του 1924, δεν σημειώνονται οι δύο βραχονησίδες, αλλά παρατηρώντας και εδώ την κόκκινη οροθετική γραμμή ανατολικά της Καλύμνου, είναι προφανές ότι τα Λιμνιά βρίσκονται εντός των Ιταλικών χωρικών υδάτων.
Διαβάστε όλο το υπόμνημα εδώ
Ελληνοτουρκικά: Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι Τούρκοι
Προκλητικός χάρτης από τουρκική εφημερίδα – Με τη μισή Ελλάδα στην Τουρκία (Photos)
Θύελλα στα τουρκικά ΜΜΕ: Χάρτης σε Ολλανδική Σχολή με την Τουρκία κομμένη στα τρία και ανύπαρκτη!
ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ … ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ.
ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ….
ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.
ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ….
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα
www.ledrastory.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Facebook: https://www.facebook.com/Πραξιθέα
Instagram: https://www.instagram.com/praksithea9Twitter: https://twitter.com/praksit
Δεν υπάρχουν σχόλια